Homepage Forums Online Age Of Empires II SPOILER – Αποτελέσματα KOTD2

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #162340
  Chairman_Cheshire
  Συντονιστής

   ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

   Ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου σε πέντε γύρους το 1VS1 τουρνουά King Of the Desert 2 , το οποίο διοργανώθηκε από τον caster MembTV με την στήριξη της Microsoft. Όλα τα παιχνίδια διεξήχθησαν στο Voobly με WK mod , χρησιμοποιώντας μια ειδική παραλλαγή του κλασικού Arabia random map, οδηγώντας σε ανοιχτούς χάρτες και χαρίζοντας συναρπαστικά επιθετικά παιχνίδια. Ο χάρτης είναι διαθέσιμος σε steam και voobly. Το συνολικό ποσό που μοιράστηκε στους παίχτες που συμμετείχαν ανήλθε στα 15.800 δολάρια.

   Συνολικά 32 από τους καλύτερους παίχτες του ΑΟΕ2 πήραν μέρος στο KOTD2. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε για δεύτερη φορά ο, κατά γενική ομολογία καλύτερος παίχτης του κόσμου σε 1vs1, Viper επικρατώντας στα 18 από τα 23 παιχνίδια που πήρε μέρος (ποσοστό νίκης:78,26%). Δεύτερος ο δεκαεφτάχρονος Αυστριακός Liereyy που αν και αήττητος μέχρι και τον τρίτο γύρο, έχασε τελικά με 5-3 στον τελικό. Συνολικά επικράτησε σε 16 από τα 22 παιχνίδια (ποσοστό νίκης:72,73%). Το τουρνουά είχε και ανατροπές αφού ο (LORD AND SAVIOUR) Daut ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Yinghua ενώ ο Φιλανδός The Max, που είχε φτάσει μέχρι τον ημιτελικό στο KOTD1 , αποκλείστηκε από τον Lyx στον δεύτερο γύρο. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι 7 απο τους 32 παίχτες ήταν Κινέζοι με δύο απο αυτούς (Fat Dragon και Yo) να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά.

   Όπως προαναφέρθηκε ο χάρτης ήταν αρκετά ανοιχτός με τις πιο δημοφιλείς επιθετικές τακτικές σε Feudal να περιλαμβάνουν Man at Arms, Scouts και φυσικά Towers. Ελάχιστες φορές οι παίχτες επιχείρησαν απευθείας fast castle.

   Αναφορικά με την επιλογή πολιτισμών, οι επαγγελματίες παίχτες προτίμησαν τις περισσότερες φορές Aztecs (31) , Mayans (26), Chinese (20) για την πολυπραγμοσύνη τους και Slavs (20) για το νέο αναβαθμισμένο bonus στις φάρμες. Στον αντίποδα δεν επιλέχτηκαν ούτε σε ένα παιχνίδι Teutons, Persians και Vietnamese ενώ μία φορά παίχτηκαν Koreans, Saracens, Turks και Kmers.
   Ποσοστό νίκης άνω του 60% έχοντας χρησιμοποιηθεί σε τουλάχιστον 5 παιχνίδια είχαν οι Incas (71,43%) , Chinese (70%) , Franks (64,29%) , Malians (63,64%) , Vikings (60%). Φαίνεται πως δυνατοί πολιτισμοί του πρόσφατου παρελθόντος όπως Indians, Berbers και Burmese είτε δεν τα πήγαν πολύ καλά είτε επιλέχτηκαν ελάχιστα λόγω μερικού nerf. Τέλος ειδική μνεία δικαιούνται οι Mongols που ενώ επιλέχτηκαν 15 φορές, νίκησαν μόνο τα 5 παιχνίδια, κυρίως λόγω της δυσκολίας μετάβασης από feudal scouts σε imperial elite mangudai.

   Παιχνίδια που ξεχώρισαν, πέρα του τελικού, ήταν Hera VS Tatoh στον δεύτερο γύρο, Μbl VS Nicov επίσης στον δεύτερο, Lyx VS Yo στον τρίτο και Viper VS Yo στον τέταρτο.

   Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

   Όλα τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα στο youtube. Προτείνουμε μέσω MembTV ή T90Official.

   #162344
   Sotiris
   Keymaster

    Μπράβο Glatose, ωραία παρουσίαση με ενδιαφέροντα στατιστικά για τους λαούς. Μου κάνει εντύπωση που έγινε στο Voobly με την στήριξη της Microsoft!

    #162348
    Chairman_Cheshire
    Συντονιστής

     Δυστυχώς παρά τις βελτιώσεις οι servers του steam για το aoe2hd παραμένουν αρκετά αναξιόπιστοι, ιδιαίτερα όταν οι παίχτες είναι μακριά. Αυτό θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα με όποιον πχ από Ευρώπη έπαιζε με Κινέζους παίχτες. Κακά τα ψέματα είναι πολύ μεγαλύτερη η ποιότητα παιχνιδιού στο voobly για να αγνοηθεί. Επίσης νομίζω ότι η Microsoft έχει πλέον βάλει σε δεύτερη μοίρα το aoe2. Ασχολήθηκε ξανά μαζί του για εύκολο χρήμα (το age2hd είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο παιχνίδι με αυτό πριν 20 χρόνια και πουλιέται 20 ευρώ) και μόνο στα expansions κάπως συνέβαλαν σε κάτι νέο. Την Microsoft την ενδιαφέρει να κρατάει γενικά τον κόσμο του aoe ζεστό ώστε να πουλήσει καλύτερα το aoe4 όταν βγει, οπότε αρκείται σε “χαλαρές” χορηγίες ώστε να φαίνεται το όνομα χωρίς όμως να εμπλέκεται στα πιο συγκεκριμένα.

     Ευτυχώς η κοινότητα του aoe2 έχει δείξει ότι τα καταφέρνει μια χαρά και μόνη της χωρίς να χρειάζεται τις μεγάλες εταιρίες. Αυτή κράτησε ζωντανό το παιχνίδι τόσα χρόνια.

     #162349
     ridergr
     Keymaster

      Σε συζήτηση που είχα με mod του Voobly μου είχε πει ότι η Microsoft και το Voobly είναι – όπως χαρακτηριστικά είπε – “πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε”
      Δε νομίζω ότι θα αγνοήσει η MS την βάση και τη τεχνογνωσία που έχει το Voobly πάνω στο multi.
      Μπορεί να δούμε συνεργασίες που θα μας εκπλήξουν σύντομα!
      🙂

      #162360
      Chairman_Cheshire
      Συντονιστής

       Αν είναι για το καλό του παιχνιδιού και των απλών παιχτών τότε μακάρι.

      Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
      • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.