Το Age Of Empires Online είναι ένα MMORTS δημιουργημένο από τα Microsoft Studios. Στις 1 Ιουλίου 2014 η Microsoft έκλεισε τους servers.
Η κοινότητα όμως στήριξε το παιχνίδι και δημιούργησε το Project Celeste που είναι ελεύθερο για όλους χωρίς extra χρεώσεις.

Εγκατάσταση Project Celeste

[Επιλογή 1] : Εγκατάσταση του Original Παιχνιδιού από το Steam

 • 1: Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το STEAM , αν δεν το έχετε δημιουργήστε ένα λογαριασμό.
 • 2: Ακολουθήστε αυτό το link για να κάνετε εγκατάσταση το  “Age Of Empires Online” steam://install/105430

[Επιλογή 2] Εγκατάσταση του Original Παιχνιδιού χωρίς το Steam

 • 1: Κατεβάστε το παιχνίδι από αυτό το link AOEO_Setup.exe 
 • 2: Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα εγκαταστείστε το παιχνίδι.
[Επιλογή 3] Install the game on Linux
 • Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι και σε Linux με αυτό το αρχείο εγκατάστασης  Lutris installer

2: Εγκατάσταση Celeste Fan Project Patch

 • 1: Download  CelesteLauncher.zip
 • 2: Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα αποσυμπιέστε τα περιεχόμενα του φακέλου μέσα στο φάκελο που έχετε κάνει εγκατάσταση το παιχνίδι. Αντικαταστήστε τα αρχεία που θα σας ζητηθούν.
  • Αν το εγκαταστήσατε μέσω Steam, αποσυμπιέστε τα αρχεία απευθείας στον φάκελο του  “Age Of Empires Online” μέσα στη  steam library σας. (Εξ ορισμού αυτή βρίσκετε εδώ C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Age Of Empires Online )
  • Διαφορετικά, αν δεν το εγκαταστήσατε μέσω  Steam, δημιουργήστε ένα φάκελο μέσα στον φάκελο Documents  (Ονομάστε τον όπως θέλετε) και αποσυμπιέστε εκεί τα αρχεία.
 • 3: Βρείτε στο φάκελο του παιχνιδιού το εκτελέσιμο αρχείο “Celeste_Launcher_Gui” και δημιουργείστε με δεξί κλικ συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.

  Σημείωση:
  Αν χρησιμοποιήσατε το Steam για την εγκατάσταση και θέλετε να το χρησιμοποιείτε για να ξεκινάτε το παιχνίδι, τότε πατήστε το Hammer (Σφυρί) Button στο launcher, έπειτα επιλέξτε “Convert to Steam Game”. Το Steam θα πρέπει να ξεκινά το παιχνίδι μέσω του Celeste Launcher και όχι μέσω του παλιού ανενεργού επίσημου launcher.

3: Παίξτε το AOEO Celeste Fan Project
[Επιλογή 1]Παίξτε το AOEO Celeste Fan Project Χρησιμοποιώντας το Celeste Launcher

 • 1: Τρέξτε το “Celeste Launcher Gui” από τη συντόμευση που δημιουργήσατε.
 • 2: Click στο register εάν δεν έχετε κωδικό, αν έχετε προχωρήστε στο βήμα 4.
 • 3: Κάντε Register τον λογαριασμό σας (Χρειάζεται πραγματικό email).
 • 4: Συνδεθείτε με τα συνθηματικά σας.
 • 5: Επιλέξτε γλώσσα.
 • 6: Click στο “PLAY” και απολαύστε το παιχνίδι.
[Επιλογή 2 (ADVANCED)] Παίξτε το  AOEO Celeste Fan Project χωρίς το Celeste Launcher
 • 1: Πρέπει να έχετε κάνει λογαριασμό, αν όχι κάντε μέσω του “Celeste Launcher.exe”.
 • 2: Δημιουργήστε από το φάκελο του παιχνιδιού μια συντόμευση για το “Spartan.exe”.
 • 3: Δεξί κλικ στη νέα συντόμευση, έπειτα επιλέξτε “Properties” και επεξεργαστείτε το πεδίο “Target” όπως το ακόλουθο παράδειγμα  (πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας στοιχεία): “C:\Program Files (x86)\Age Of Empires Online\Spartan.exe” –email “τοmailμου@mail.com” –password “τοpasswordμου1234”

Αν έχετε προβλήματα σε παιχνίδι coop ή pvp, διαβάστε  αυτό τον οδηγό .(english version)

Video Guide

 

Η τύχη μιας αυτοκρατορίας είναι στα χέρια σου, και από την Πρωτεύουσα σου (Capital City) θα μπορείς να ενισχύεις την οικονομία σου, να ανακαλύπτεις νέες τεχνολογίες και να μπαρκάρεις σε αποστολές με σκοπό να επεκτείνεις την επιρροή σου στη Μεσόγειο.

Διαμόρφωσε όπως θέλεις την Πρωτεύουσα σου καθώς αυτή μεταμορφώνεται σε ένα κέντρο πολιτισμού που με πρωτότυπα σχέδια δημιουργεί μοναδικά κτήρια που ανοίγουν πόρτες για τον υπόλοιπο κόσμο

Crafting (Τέχνη-Μαστόρεμα)

Τα Craft Halls μπορούν να κατασκευαστούν στην Πρωτεύουσα σου. Κάθε Craft Hall σου επιτρέπει να δημιουργείς μια ποικιλία Συμβούλων (Advisors) καθώς και εφόδια τα οποία θα αναβαθμίσουν διαφορετικές μονάδες στο παιχνίδι

Hunting Lodge
Αναβαθμίζει Τοξότες και άλλες βαλλιστικές μονάδες
Cavalry Hall
Αναβαθμίζει όλες τις μονάδες ιππικού
Military College
Αναβαθμίζει όλες τις μονάδες πεζικού
Engineering College
Αναβαθμίζει όλα τα πολιορκητικά όπλα καθώς και κάποια πλοία
Builder’s Hall
Αναβαθμίζει τα κτήρια καθώς και μερικά πλοία
Craftsman’s Hall
Αναβαθμίζει Χωρικούς, Ψαράδικα και Εμπορικές Άμαξες
Grand Temple
Αναβαθμίζει τους Ιερείς

Μονάδες & Κτήρια
 
Για να επεκτείνετε την αυτοκρατορία σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε οικισμούς σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να διαλέξετε από διάφορα κτήρια ώστε να βοηθηθείτε να «πατήσετε» σε ξένες περιοχές και μπορείτε να επιλέξετε από ένα πλήθος μονάδων για να μαζέψετε υλικά, να υπερασπιστείτε τις περιοχές σας και να κατατροπώσετε τους εχθρούς σας!
Μονάδες


Scout Οι παίκτες ξεκινούν με ένα Scout σχεδόν όλες τις αποστολές. Είναι μια σκληρή και γρήγορη μονάδα η οποία βοηθά στο να εξερευνούμε το χάρτη και να σκοτώνουμε αγρίμια όπως οι λύκοι και οι κάπροι. Δεν είναι τόσο καλός πολεμιστής απέναντι σε ληστές ή άλλες ανθρώπινες μονάδες. Προσοχή, έχετε μόνο έναν Scout για αυτό προσέξτε να τον κρατήσετε ζωντανό!

Villager Η ραχοκοκαλιά κάθε χωριού, ο χωρικός κάνει όλες τις δουλειές που του αναθέτουμε. Κόβει ξύλα, μαζεύει μούρα, και χτίζει τα κτήρια που θα παράγουν το στρατό. Οι αναβαθμίσεις τους, τους επιτρέπουν να κουβαλούνε περισσότερα αγαθά, να κινούνται πιο γρήγορα και να χτίζουν γρηγορότερα

Military Οι στρατιωτικές μονάδες υπερέχουν στο να προστατεύουν τα προκεχωρημένα φυλάκια και να επιτίθενται σε εχθρούς. Είναι αρκετά φθηνές μονάδες και μπορούμε να τις έχουμε σχετικά νωρίς στο παιχνίδι. Αυτές οι μονάδες μπορούν να δεχθούν πολλές αναβαθμίσεις οι οποίες θα δυναμώσουν πολύ τη δύναμη τους.

Priest Οι Ιερείς μπορούν να μετατρέπουν εχθρικές μονάδες να «αλλαξοπιστήσουν» και μπορούν να θεραπεύουν φίλιες μονάδες. Αν ενδυναμωθούν με την ανάλογη αναβάθμιση , μπορούν να μετατρέπουν και εχθρικά κτήρια σε δικά σας, παρόλο που θα πρέπει να θυσιαστούν για να γίνει αυτό. Έστω και ένας Ιερέας μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα μιας μάχης.

Κτήρια


Barracks Στα Barracks, παράγουμε τις μονάδες του πεζικού μας. Ο κύριος όγκος των πολεμικών μας δυνάμεων προέρχεται από εδώ, καθώε επίσης και οι αναβαθμίσεις τους. Διαθέσιμος από το ξεκίνημα του παιχνιδιού είναι ο Spearman (Λογχοφόρος), μια μονάδα ιδανική να σκοτώνει αγρίμια καθώς και ληστές.

House Τα σπίτια αυξάνουν το όριο του πληθυσμού σε κάθε αποστολή (quest). Για κάθε ένα που χτίζουμε το όριο αυξάνει κατά 5 μονάδες. Κάποιοι παίκτες χρησιμοποιούν σπίτια σαν τείχη στις βάσεις τους.

Guardtower Οι πύργοι είναι ο τρόπος να φυλάξεις τη βάση σου ή άλλα στρατηγικά σημεία χωρίς να είναι ανάγκη να «ξοδέψεις» τις μονάδες σου για να κάνεις στρατιωτικές μονάδες. Παρόλο που είναι λίγο ακριβοί, μπορούν να αντέξουν επιθέσεις από μικρές ομάδες – ειδικά μόλις αναβαθμιστούν. Σε συνδυασμό με τείχη αποτελούν το κύριο κομμάτι της άμυνας.

Multiplayer

Co-Op
Η αυτοκρατορία σου αποκτά φήμη και δύναμη, μα όχι τόσο μεγάλη για να αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις. Η συμμαχίες είναι το κλειδί. Συνενωθείτε με τους συμμάχους σας και αντιμετωπίστε τους εχθρούς σας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε γρηγορότερα πολλές αποστολές με τους συμμάχους σας και να επωφεληθείτε από τη συμμαχία στο μέγιστο. Μερικές από τις δυσκολότερες αποστολές μπορείτε να τις ολοκληρώσετε μόνο με τη βοήθεια των φίλων σας. Μόλις ενωθείτε, τότε όλοι θα υποκλιθούν στην ανωτερότητα σας!

Player vs Player (PvP)

Είσαι στην πορεία κατάκτησης του τότε γνωστού κόσμου, αλλά διψάς και για άλλες συγκινήσεις. Δοκίμασε τον πολιτισμό σου και τη δυνατότητα σου να παίρνεις στρατηγικές αποφάσεις. Πως θα αντιμετωπίσεις άλλες, ανερχόμενες δυνάμεις;
Μπορείς να το μάθεις στο παιχνίδι εναντίων άλλων παικτών. Πολεμάς ενάντια στους εχθρούς σου, σε χάρτες που δημιουργούνται τυχαία από το παιχνίδι. Μπορείς να κερδίσεις και experience points από κάποιες PvP νίκες, από τις υπόλοιπες κερδίζεις την ικανοποίηση του να… πατήσεις τον αντίπαλο σου.