Οι Γάλλοι

Γνωστοί για το ιππικό τους,  οι Γάλλοι αποτελούν ένα δυνατό στρατό που βασίζεται στους θωρακισμένους ιππότες του και τις εφορμήσεις τους απέναντι στον αντίπαλο οι οποίες είναι δυνατόν να ανατρέψουν την πορεία της μάχης.

Ο γαλλικός πολιτισμός στο  Age Of Empires IV  καλύπτει τα έτη 840-1559 μ.Χ. και βασίζεται στη μεσαιωνική Γαλλία που πάλεψε μέσα από τις αντιξοότητες να βρει το δρόμο προς την ευημερία.
Ξεπερνώντας τις εισβολές, τους λοιμούς και τις εξεγέρσεις, η Γαλλία αναδείχθηκε σε ένα ισχυρό σύγχρονο έθνος. 

Παίζοντας τον γαλλικό πολιτισμό θα οδηγηθείτε  στην εποχή του ιπποτισμού και της αξιότιμης μάχης, στην εποχή της Jeanne d’Arc και της πιο σκοτεινής ώρας της Γαλλίας, στον σχηματισμό ενός πειθαρχημένου μόνιμου στρατού ικανού να απελευθερώσει το έθνος κάτω από τον  βρυχηθμό των πυρών κανονιών.

Παίζοντας τους Γάλλους

Η δύναμη του γαλλικού πολιτισμού έγκειται στον τρομερό στρατό ιπποτών, τα πολιορκητικά όπλα πυρίτιδας και τα πλεονεκτήματα στο εμπόριο.
Οι Γάλλοι έμποροι έχουν τη μοναδική ικανότητα να επαναφέρουν τους απαραίτητους πόρους, ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό κατά τη διάρκεια που υπάρχει έλλειψης τους.

Οι γαλλικές εφορμήσεις ιππικού μπορούν να σπάσουν τις εχθρικές γραμμές και να δώσουν μπόνους ζημίας στους αντίπαλους,  είναι χρήσιμες για τακτικές hit and run.
Οι γαλλικές μονάδες έχουν επίσης πρόσβαση σε πολλές αναβαθμίσεις, που κυμαίνονται από ειδικά μπόνους υγείας έως αμυντικά μπόνους διαθέσιμα μόνο για ορισμένες γαλλικές μονάδες.

Οι Γάλλοι διαθέτουν ένα μοναδικό σύστημα Influence, όπου οι μονάδες κοστίζουν λιγότερο από τα Archery Ranges και Stables όταν είναι γύρω από ένα Keep.
Το town center τους μπορεί να παράγει μονάδες γρηγορότερα σε κάθε εποχή, ένα βασικό πλεονέκτημα για την επιτάχυνση της οικονομίας τους.

Οι Γαλλικές μονάδες με μια ματιά:

The Royal Knight

Ο  Royal Knight είναι περισσότερο θωρακισμένος ιππότης του γαλλικού πολιτισμού, ο οποίος έχει τρομακτική δύναμη εφόρμησης στον αντίπαλο. 

The Arbalétrier

Ο Arbalétrier είναι μια ισχυρή τοξοτών , η οποία έχει μια ειδική ικανότητα που ονομάζεται  Pavise μια  ασπίδα που μπορεί να αναπτυχθεί  για άμυνα σε επιθέσεις αντίπαλων τοξοτών.  

The Cannon

Το  κανόνι είναι ένα  κινητό  πυροβόλο όπλο πολιορκίας μοναδικό για τους Γάλλους .
Σε αντίθεση με 
το Bombard, το Cannon  δεν χρειάζεται να συσκευαστεί και να αποσυσκευαστεί.
 

Οι Γάλλοι μέσω των αιώνων:

Age1

Στην πρώτη εποχή οι Γάλλοι δίνουν βάση στο χτίσιμο της οικονομίας τους.
Σε αυτή την εποχή οι οικονομικές αναβαθμίσεις καθώς και τα οικονομικά κτήρια είναι φθηνότερα, πράγμα που δίνει μεγάλη ώθηση στην οικονομία τους.

Age 2

Ο Royal Knight είναι διαθέσιμος στη δεύτερη εποχή.
Αν το Chamber Of Commerce χτιστεί στην πρώτη εποχή τα trade carts μεταφέρουν επιπλέον υλικά.

Age 3

Το Royal Institute είναι ένα landmark που βοηθά στην μετάβαση στη τρίτη εποχή στο οποίο μπορείτε να κάνετε όλες τις αναβαθμίσεις σας με λιγότερο κόστος

Age 4

Η τέταρτη εποχή φέρνει αρκετές αναβαθμίσεις στο Γαλλικό στρατό.
Το College of Artillery, ένα landmark που βοηθά στην μετάβαση στη τέταρτη εποχή, ξεκλειδώνει μονάδες πυρίτιδας που μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον ζημία χωρίς την χρησιμοποίηση chemistry.

Πηγή: https://www.ageofempires.com/games/age-of-empires-iv/civilizations/french/