Το σουλτανάτο του Δελχί

Ο σουλτανικός πολιτισμός του Δελχί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας.
Έχουν έντονη εστίαση στην έρευνα και την άμυνα, με πλεονέκτημα στην τεχνολογική πρόοδο έναντι άλλων πολιτισμών.

Στo Age Of Empires IV , ο σουλτανικός πολιτισμός του Δελχί βασίζεται στην ισχυρή αυτοκρατορία που σχηματίστηκε από την εισβολή της δυναστείας Γκουρίντ (με καταγωγή από την Περσία) στη βόρεια Ινδία στο χρονικό διάστημα 879-1526 μ.Χ.
Για 300 χρόνια, αυτή η αυτοκρατορία διαμόρφωσε μια ανεξάρτητη ινδο-ισλαμική περιοχή, υιοθετώντας την τεχνολογία που υπάρχει στην Ινδία.

Προχωρώντας τις εποχές, θα βιώσετε την πλούσια ιστορία αυτού του πολιτισμού.
Με την πρώτη εποχή να αντανακλά το τουρκικό και το ιρανικό σουλτανικό Ghurid, παίζοντας τον πολιτισμό των περσικών/περσικών σουλτανικών Δελχί σας μεταφέρει η δυναστεία Mamluk και Khalji, η δυναστεία Tughlaq και η δυναστεία Sayyid και Lodi – παίρνοντας μια γεύση από τις διαφορετικές και έντονες κουλτούρες του σουλτανάτου του Δελχί και τις προκλήσεις του.

Παίζοντας το σουλτανάτο του Δελχί

Οι στρατηγικές αποφάσεις στις πρώτες εποχές είναι απαραίτητες για τον πολιτισμό του σουλτανικού Δελχί, ο οποίος αναδύεται ως κυρίαρχη δύναμη στο τέλος του παιχνιδιού.
Ο σουλτανικός στρατός του Δελχί μπορεί να είναι τρομακτικός: ο πυρήνας του στρατού τους, ο Πολεμικός Ελέφαντας, είναι μια στρατιωτική μονάδα με εκπληκτική ακατέργαστη δύναμη ικανή να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Η ειδικότητα του Σουλτάνου του Δελχί έγκειται στην έρευνα.
Όχι μόνο έχουν πρόσβαση σε πολλές επιλογές αναβάθμισης καθ ‘όλες τις εποχές, αλλά το μοναδικό Σύστημα Έρευνας Μελετητών – με τον πολύτιμο Scholar (Μελετητή), απαραίτητο για το σύστημα – να παρέχει ένα πλεονέκτημα στην έρευνα που δεν έχει κανένας άλλος πολιτισμός.

Το Σουλτάνο του Δελχί ερευνά την τεχνολογία χωρίς κόστος σε πόρους, αλλά σε μεγαλύτερη επένδυση σε χρόνο.
Για να αντισταθμίσει αυτό, το Σουλτάνο του Δελχί χρησιμοποιεί Scholars- καθένας από τους οποίους επιταχύνει την έρευνα.
Ενώ προσφέρουν το χρόνο τους αυξάνοντας τη δύναμή τους στους αιώνες, το σουλτανάτο του Δελχί μπορεί να αξιοποιήσει την άμυνά του μέσω των ικανοτήτων των μονάδων πεζικού να κατασκευάσουν αμυντικές δομές.
Μόλις ο στρατός τους φτάσει σε πλήρη ακμή, η δύναμη του σουλτανάτου του Δελχί είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται.

Οι σουλτανικές μονάδες του Δελχί με μια ματιά:

The Scholar

Ο Scholar είναι το αντίστοιχο του πολιτισμού με τον Monk με μοναδική ικανότητα να επιταχύνει την αναβάθμιση της έρευνας και της τεχνολογίας.

War Elephant

Ο πανίσχυρος πολεμικός ελέφαντας είναι μια ισχυρή πολεμική μονάδα με υψηλή υγεία η οποία προκαλεί ζημιές σε μονάδες και κτήρια.

Tower War Elephant

Το Tower War Elephant είναι μια μονάδα  που προκαλεί καταστροφιή με επίθεση εξ αποστάσεως που προκαλούν δύο τοξότες τοποθετημένοι σε έναν πύργο πάνω τον ελέφαντα.

Το σουλτανάτο του Δελχί μέσα στους αιώνες:

Age1

Στην πρώτη εποχή το Δελχί έχει πρόσβαση στο Mosque το οποίο παράγει τους scholars, που είναι βασικότατο κομμάτι του πολιτισμού.

Age2

Το Dome Of The Faith στη δεύτερη εποχή, βοηθά στη δημιουργία Scholars με μειωμένο κόστος πράγμα που βοηθά στην ανάπτυξη των αναβαθμίσεων που είναι απαραίτητο συστατικό της ανάπτυξης του πολτιτισμού του Δελχί.

Age 3

Στην τρίτη εποχή το House Of Learning ένα landmark που βοηθά στην μετάβαση στη τρίτη εποχή, προσφέρει αρκετές οικονομικές και θρησκευτικές αναβαθμίσεις.
Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το δίκτυο των Scholars το οποίο επιταχύνει την έρευνα.

Age 4

Στην τελευταία εποχή, το Palace of the Sultans συνεισφέρει στην ολοένα και αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ του Σουλτανάτου με την παραγωγή των War Elephants.

Πηγή: https://www.ageofempires.com/games/age-of-empires-iv/civilizations/delhi-sultanate/