Οι Μογγόλοι

Οι Μογγόλοι είναι ένας ευέλικτος πολιτισμός, που διαπρέπουν σε στρατιωτική δεξιοτεχνία και στρατηγική και μπορούν να αναπτύξουν και να μετακινήσουν γρήγορα το στρατό τους.

Ο πολιτισμός των Μογγόλων στο Age Of Empires IV είναι εξαιρετικά ικανός σε στρατιωτική δεξιοτεχνία, χάρη στην εξαιρετική κινητικότητα και τη νομαδική τους φύση του εξ αιτίας της προέλευσης τους από τις Μεγάλες Στέπες της Κεντρικής Ασίας.
Παρακολουθήστε την εξέλιξη των Μογγόλων στους αιώνες, στο διάστημα από το 1000-1500 μ.Χ., δείτε την πειθαρχεία που τους χαρακτηρίζει και αντιληφθείτε γιατί έχουν αναγνωριστεί σαν ένας από τους πολιτισμούς που ήταν καταλυτικός όσον αφορά τη σύνδεση της Ανατολής με τη Δύση.

Στο Age IV, οι Μογγόλοι είναι γνωστοί για τη μοναδική τους δομή σαν πολιτισμός και είναι πολύ ισχυροί όταν κάποιος τους παίζει γρήγορα και σε μικρές ομάδες.
Μιλούν Μογγολικά – η πιο ευρέως ομιλούμενη από τις Μογγολικές γλώσσες.

Παίζοντας τους Μογγόλους

Ο πολιτισμός των Μογγόλων είναι μια φοβερή δύναμη.
Λόγω της υψηλής κινητικότητάς τους, μπορεί κανείς να μην τους συναντήσει κάποιος σε μεγάλους πληθυσμούς – αλλά ακόμη και σε μικρό αριθμό, ο στρατός τους μπορεί να υπερνικήσει τους εχθρούς με ευκολία.
Οι επιθετικές στρατιωτικές δυνατότητες παραγωγής τους αναγκάζουν τον αντίπαλο να βρίσκεται σε άμυνα νωρίς.

Οι Μογγόλοι είναι ένας νομαδικός πολιτισμός με δυνατότητα μετακίνησης των βάσεών τους.
Σε συνδυασμό με την πρώιμη πρόσβαση στις μονάδες ιππικού και την ταχύτητα που αποκτούν από τα Φυλάκια, οι Μογγόλοι κυριαρχούν όταν πλαγιοκοπούν τον εχθρό και υποχωρούν γρήγορα πριν οι εχθροί έχουν την ευκαιρία να προλάβουν.

Οικοδομούν την οικονομία τους με μοναδικά κτίρια, όπως το Ovoo της πέτρας. Η ανάγκη των Μογγόλων για πόρους που χρειάζονται για τον στρατό τους μπορεί να προκαλέσει δυνατές μάχες για πόρους καθώς επιδιώκουν την πλήρη κυριαρχία.

Οι μογγολικές μονάδες με μια ματιά

The Khan


Το Khan είναι μια μοναδική μονάδα έφιππου τοξότη.
Η ικανότητά του στο Signal Arrow υποστηρίζει και ενισχύει τον μογγολικό στρατό, καθιστώντας τον έναν φοβερό εχθρό.

The Mangudai

Οι Mangudai είναι το αστέρι του φοβερού στρατού των Μογγόλων, ένας κορυφαίος έφιππος τοξότης που κυριαρχεί τις τακτικές hit and run.

Οι Μογγόλοι στους αιώνες:

Age 1

Ξεκινώντας την πρώτη εποχή οι Μογγόλοι έχουν πρόσβαση σε πολλά μοναδικά κτήρια που τους βοηθάνε να μεγαλώσουν και να επεκτείνουν γρήγορα τη νομαδική αυτοκρατορία τους.
Παρά την έλλειψη που έχουν από φάρμες και τείχη, τα Ovoo και Ger (μοναδικά Μογγολικά κτήρια) τους παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην πρώτη εποχή

Age 2

Η δεύτερη εποχή τους δίνει νέες δυνατότητες.
Έχουν πλέον πρόσβαση στο Pasture (Βοσκότοπος) το οποίο αντικαθιστά τις φάρμες .
Το landmark Silver Tree, το οποίο είναι μία από τις επιλογές για να προχωρήσετε από την πρώτη εποχή, τους δίνει ένα ιδιαίτερο οικονομικό πλεονέκτημα καθώς λειτουργεί σαν αγορά η οποία μας δίνει πιο γρήγορα φθηνότερους traders.

Age 3

Μέχρι την τρίτη εποχή ο πολιτισμός τους ακμάζει.
Το landmark Steppe Redoubt, ωθεί την οικονομία τους σε νέα ύψη και λειτουργώντας ως Ger έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν την συγκέντρωση χρυσού και να διοχετεύσουν τους απαραίτητους πόρους για να έχουν μια γρήγορα αναπτυσσόμενη στρατιωτική δύναμη.

Age 4

Το παλάτι Khangate , το οποίο είναι μία από τις επιλογές για να προχωρήσουν στην τέταρτη εποχή, τους καθιερώνει σαν στρατιωτική υπερδύναμη.
Από εκεί βγαίνουν τα περίφημα Mangudai, αλλά επίσης horseman και Knights.
Μονάδες που δίνουν τέλος στη μάχη, πάντα υπέρ των Μογγόλων!

Πηγή : https://www.ageofempires.com/games/age-of-empires-iv/civilizations/mongols/