Η Ρωσία

Οι Ρώσοι είναι εξειδικευμένοι κυνηγοί, έμπειροι για το κυνήγι στη φύση.
Υποστηριζόμενοι από το ετοιμοπόλεμο ιππικό τους, οι Ρώσοι γίνονται ισχυρότεροι καθώς επεκτείνονται σε νέα σύνορα κατά τους αιώνες.

Στο Age of Empires IV , ο Ρωσικός πολιτισμός αφηγείται την ιστορία μιας νεοσύστατης αυτοκρατορίας που βρέθηκε ανάμεσα σε ισχυρούς αντιπάλους κατά τα έτη 882-1552 μ.Χ.
Σκληρυμένοι από καταστροφικές εισβολές, πολιτική αστάθεια και πικρούς χειμώνες, οι Ρώσοι φτιάχτηκαν για επιβίωση.
Δάσκαλοι του κυνηγιού, του εμπορίου και των ξύλινων κατασκευών, θα ξαναχτίσουν το βασίλειό τους καθώς οι ηγέτες τους πολεμούσαν για τη γέννηση μιας νέας αυτοκρατορίας υπό την προστασία της Μόσχας.

Το Age of Empires IV σάς επιτρέπει να βιώσετε τον πολιτισμό των Ρώσων σε τέσσερις εποχές, απεικονίζοντας ξεχωριστές στιγμές στην ιστορία: στην εποχή Ι, παραδοσιακή σλαβική με νορμανδικές και σκανδιναβικές επιρροές. στην εποχή II, τη χρυσή εποχή της Ρωσίας με βυζαντινή επιρροή. στην εποχή III, η πτώση της μογγολικής επιρροής. και στην Εποχή IV, την άνοδο του Δουκάτου της Μόσχας.

Παίζοντας τους Ρώσους

Ως εξειδικευμένοι κυνηγοί, το να παίζεις τους Ρώσους σημαίνει ότι η έρημος είναι δική σου.
Οι Ρώσοι αποκομίζουν βασικά οφέλη από τον περίγυρό τους, ιδίως στη συγκέντρωση πόρων για να οικοδομήσουν γρήγορα μια ισχυρή οικονομία.
Οι εχθροί που αντιμετωπίζουν τη Ρωσία θα δυσκολευτούν να εμποδίσουν την ανάπτυξή της.
Οι Ρώσσοι κερδίζουν μια σταθερή ροή χρυσού από το Hunting Cabin, το οποίο λειτουργεί ως τυπικός μύλος, και τη μοναδική βαθμολογία Bounty όταν σκοτώνουν ζώα .
Με το σύστημα Bounty, οι παίκτες κερδίζουν χρυσό όταν σκοτώνουν οποιοδήποτε ζώο στο χάρτη.
Αυτό συμβάλλει στο σύνολο του Bounty του παίκτη – το οποίο καθώς αυξάνεται, αυξάνεται επίσης η συγκομιδή τροφίμων και ο ρυθμός που συγκεντρώνεται ο χρυσός από το Hunting Cabins.
Οι ισχυρές αμυντικές δυνατότητες του πρώιμου παιχνιδιού των Ρώσων τους καθιστούν έναν αξιέπαινο εχθρό στην πρώτη εποχή.
Διαθέτουν ισχυρότερα Palisades αντί για τα αρχικά τείχη, πρόσβαση σε Ιππότες από την δεύτερη εποχή και Ξύλινα Φρούρια – βελτιωμένα φυλάκια – με μοναδικές τεχνολογίες.
Η μοναδική τους επιρροή τους παρέχει περισσότερο ξύλο όταν κατασκευάζονται ξύλινα στρατόπεδα κοντά σε ξύλινα φρούρια.

Από πλευράς μάχης, οι Ρώσοι είναι γνωστοί για τον έφιππο Warrior Monk (πολεμιστή μοναχό) τους που μπορεί να ενδυναμώσει τις γύρω μονάδες. και το Streltsy, μια ισχυρή μονάδα πυρίτιδας.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πολιτισμού της Ρωσίας προσφέρουν μια αληθινή πρόκληση σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματά τους.

Οι μονάδες των Ρώσων με μια ματιά:

Warrior Monk

Ο Warrior Monk είναι μια μονάδα υποστήριξης στρατιωτικού χαρακτήρα που βελτιώνει τις δυνατότητες μάχης των κοντινών μονάδων μετά την επίθεσή της.
Μπορεί να μεταφέρει Relics, να κάνει convert εχθρικές μονάδες και να κατοχυρώσουν Sacred Sites.

Horse Archer

Ο Horse Archer είναι μια μοναδική μονάδα έφιππου τοξότη διαθέσιμη στην Castle Age.
Είναι εξαιρετικά γρήγοροι και αποτελεσματικοί ενάντια σε πιο αργές στρατιωτικές μονάδες.

Streltsy

Ο Streltsy είναι μια μονάδα πεζικού που χρησιμοποιεί ελαφριά πυρίτιδα και προκαλεί στους αντίπαλους μεγάλη ζημιά και έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη πυρός όταν είναι σε ακινησία.
Επιπλέον οι Streltsy χρησιμοποιούν ένα τεράστιο τσεκούρι που είναι ισχυρό ενάντια στους επιτιθέμενους!

Η Ρωσία στους αιώνες:

Age 1

Οι Ρώσοι έχουν άμεσα πρόσβαση στο Hunting Cabin και σε ένα εξειδικευμένο μύλο που αργά αλλά σταθερά παράγει χρυσό.
Ο ρυθμός παραγωγής χρυσού εξαρτάται από τον αριθμό των δένδρων που είναι κοντά στο μύλο.
Έχουν τη μοναδική τεχνολογία Castle Turret, η οποία αυξάνει τη ζημία που προκαλούν τα βέλη από το Wooden Keep – ένα εξελιγμένο και μοναδικό για το Ρώσικο πολιτισμό Outpost.

Age 2

Ένα από τα δύο landmark που οδηγούν στην δεύτερη εποχή, το Golden Gate, επιτρέπει στους Ρώσους να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία τους.
Αυτό γίνεται επειδή το Golden Gate λειτουργεί σαν αγορά, αλλά με εξαιρετικά καλύτερη σχέση υλικού και αξίας σε σχέση με το κανονικό market.
Στη δεύτερη εποχή, έχουν πρόσβαση στα Lodya Trade Ship και Lodya Attact Ship.
Τα πλοία Lodya μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε άλλο είδος πλοίου!

Age 3

Οι δυνατότητες των Ρώσων και ειδικά των Warrior Monks αυξάνονται με το Abbey of the Trinity, ένα από τα landmarks που τους ανεβάζουν στην τρίτη εποχή.
Το Abbey of the Trinity λειτουργεί σαν μοναστήρι, παράγοντας πιο φθηνά Warrior Monks και έχοντας όλες τις μοναδικές για αυτούς αναβαθμίσεις.
Το Blessing Duration, μια αναβάθμιση που γίνεται μέσα από το μοναστήρι, αυξάνει τη διάρκεια της μοναδικής ικανότητας του Warrior Monk, Saint Blessing.

Age 4

Ένα από τα landmark που οδηγούν στην τελευταία εποχή, το High Armory, προσφέρει επιπλέον αναβαθμίσεις για μονάδες siege καθώς και φθηνότερο κόστος για τα siege workshop που χτίζονται μέσα στην εμβέλεια του.
Η τεχνολογία Siege Crew Training που υπάρχει στο High Armory, δίνει τη δυνατότητα στα trebuchet και τα mangonel να στήνονται και να πακετάρονται στιγμιαία.

Πηγή: https://www.ageofempires.com/games/age-of-empires-iv/civilizations/rus/