Age IV Campaigns – Joan of Arc – To Campaign των Γάλλων

Joan of Arc – To Campaign των Γάλλων

Η Jehanne d’Arc*, κοινώς γνωστή και ως Joan of Arc, γεννήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου 1412.
Το πρωί που γεννήθηκε η Joan χαρακτηρίστηκε από τα κακαρίσματα των πετεινών καθώς υποδέχονταν ένα από τα τελευταία ειρηνικά πρωινά που προέκυψαν από την εκεχειρία του Leulinghen.
Όταν ο λόρδος Perceval de Boulainvilliers άκουσε τα κοκόρια, παρατήρησε όχι μόνο τον ήχο από τα κακαρίσματα τους αλλά και το φτερούγισμα των φτερών τους που φαινόταν διαφορετικό, σαν να ανήγγειλαν την αρχή για κάτι σπουδαίο.
Τι θα μπορούσαν να προσδοκούν; Απλώς υποδέχονταν τον ήλιο που υψώνονταν στον ορίζοντα ή σηματοδοτούσαν την αρχή για κάτι πραγματικά ασυνήθιστο;

Μεγαλώνοντας, η Joan πέρασε τις μέρες της στη γη της οικογένειάς της βόσκοντας στα δουκάτα του Μπαρ και της Λωρραίνης.
Εκεί περνούσε τις μέρες της μαθαίνοντας πώς να καλλιεργεί, πώς να υφαίνει μαλλί, να φροντίζει το σπίτι και πώς να είναι μια ευσεβής γυναίκα.
Ένα ουσιαστικό μέρος της ημέρας της Τζόαν περιελάμβανε επίσης να μάθει για τον Θεό και τις γραφές μέσω των τραγουδιών, των ιστοριών και των προσευχών της μητέρας της.
Ενώ εργαζόταν στα χωράφια με τον πατέρα της, η Joan έμαθε για το πολιτικό χάος της χώρας της και πώς αυτό επηρέαζε τις ζωές των ανθρώπων από περιοχές που καταλήφθηκαν από τους αγγλικούς στρατούς και τους συμμάχους τους.
Ο πατέρας της εξήγησε στη νεαρή κοπέλα πώς η Γαλλία κινδύνευε να πέσει στα χέρια των Άγγλων και πώς ήταν καθήκον τους ως ευσεβείς άνθρωποι ήταν να υποστηρίξουν όσους είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά από εχθρικές εισβολές.
Κάθε μέρα μέσα από αυτές τις συνθήκες, η Τζόαν διαμορφωνόταν σε μια ισχυρή, ατρόμητη και αδίστακτη ηγέτη.

Ακόμη και από μικρή ηλικία, πηγές μας λένε ότι η μελλοντική Αγία ήταν γνωστή και αγαπήθηκε από όλους στη γενέτειρά της, την Domremy.
Η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά της αντανακλούσαν την αφοσίωσή της στον Θεό και την εκκλησία της.
Αυτές οι προσπάθειες δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους συνομηλίκους της.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κοινότητά της, αναγνώριζε και θαύμαζε την αφοσίωση της Joan στις πεποιθήσεις της.
Την έβλεπαν συχνά να προσεύχεται στον κήπο της ή στο σπίτι της, να πηγαίνει στην εκκλησία και να αφήνει κεριά για την Παναγία, την οποία θαύμαζε κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Σε ηλικία δεκατριών ετών, η Joan άρχισε να βιώνει οράματα αγγέλων και ουράνιων φωνών, τα οποία την ενθάρρυναν να εκδιώξει τους Άγγλους και τους Βουργουνδούς συμμάχους τους από τη Γαλλική επικράτεια.
Αυτές οι φωνές ενέπνευσαν τη νεαρή έφηβη να ακολουθήσει τον Δελφίνο για να πολεμήσει για τη χώρα της, κάτω από το όνομα του Θεού.
Η απόρριψη του αιτήματος της να πάει στη μάχη ήταν αναμενόμενη. Ήταν μια νεαρή γυναίκα χωρίς πολιτική φήμη και κόρη αγροτών.
Οι ισχυρισμοί της για λήψη μηνυμάτων από τον Θεό ως κάποιος χωρίς θρησκευτικό status ήταν αμφιλεγόμενοι και μερικοί μάλιστα θεώρησαν ότι είναι αιρετική.
Ναι, η Joan ήταν σοφή πέρα ​​από τα χρόνια της και ήξερε ότι είχε τον Θεό να την καθοδηγεί, αλλά οι πιθανότητες να κερδίσει η νεαρή κοπέλα υποστήριξη από τον Charles ήταν απίστευτα ελάχιστες.
Παρ ‘όλα αυτά, ήταν αποφασισμένη να πετύχει στη θεϊκή της αποστολή.
Αφού ανακρίθηκε για αρκετές εβδομάδες, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Charles και με αυτήν την εμπιστοσύνη πήγε στην πόλη της Ορλεάνης.
Η Τζόαν γινόταν ασταμάτητη.

Αυτή η ιστορία της αμείλικτης αποφασιστικότητας χρησιμεύει ως τώρα σαν έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά γυναίκες, σε όλο τον κόσμο που την βλέπουν ως φωτεινό παράδειγμα ώστε να είναι και αυτές αυτό που πραγματικά είναι χωρίς να πρέπει να δώσουν κάποια αιτιολογία για αυτό!
Έχει εμπνεύσει τους ανθρώπους να μην εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρα και τους στόχους που έχουν για τη ζωή τους.
Ενώ παίζετε την εκστρατεία της Joan, φροντίστε να θυμάστε την απίστευτη ιστορία της ευσεβούς αγρότισσας που έγινε μία άγρια ηγέτης που καθοδηγείται από τον Θεό.

*Όταν γράφεται το όνομα της Joan στα γαλλικά, συνήθως γράφεται ως Jeanne d’Arc, αλλά μερικές φορές μπορεί να γραφτεί και ως Jehanne d’Arc.

 

Πηγή : https://www.ageofempires.com/news/making-joan/

Αφήστε ένα Σχόλιο