Age IV Campaigns – William the Conqueror – Το Campaign των Άγγλων

Age IV Campaigns – William the Conqueror – Το Campaign των Άγγλων

 

Είναι αργά το βράδυ, το φεγγάρι λάμπει μέσα από το παράθυρό σου και καθώς η σιωπή πέφτει πάνω στο δωμάτιό, ξυπνάς απότομα από τα χέρια του κηδεμόνα σου που σε σηκώνουν από το κρεβάτι, και σε  ετοιμάζουν σας να ξεφύγεις.
Για άλλη μια φορά, περνάς μια άλλη ανήσυχη νύχτα κρυβόμενος από τους ίδιους ανθρώπους που έπρεπε να σε προστατεύσουν.
Αυτοί που κάποτε ήταν πιστοί σε σένα και τον πατέρα σου τώρα σχεδιάζουν να σας σκοτώσουν για να πάρουν στα χέρια τους τον θρόνο.
Ίσως μια μέρα, όταν μεγαλώσεις, να κοιμηθείς επιτέλους χωρίς να φοβάσαι για τη ζωή σου.
Αυτή τη στιγμή, το μόνο που απομένει να κάνεις είναι να τρέξεις.

Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής γεννήθηκε περίπου το 1028 στο Φαλάσι της Νορμανδίας, πατέρας του ήταν ο Ρόμπερτ Δούκας της Νορμανδίας και μητέρα του η Ερβέλα, που ήταν ερωμένη του πατέρα του.
Γεννήθηκε ως ένα από τα νόθα παιδιά του πατέρα του, αλλά αργότερα θα γίνει ηγεμόνας της Αγγλίας και θα νικήσει στη μάχη του Χέστινγκς.
Όπως και άλλες μεσαιωνικές μορφές, η ζωή του Γουίλιαμ πριν από την άνοδο του στην εξουσία αποτελείται από πολύ λίγες πληροφορίες. αλλά αυτό που γνωρίζουμε μας έδωσε μια γεύση από την απίστευτη ιστορία του.
Είναι άγνωστο εάν ο Γουίλιαμ περνούσε το χρόνο του κυρίως υπό τη φροντίδα της μητέρας του ή του πατέρα του, αλλά ακόμη και ως παράνομο παιδί, ο πατέρας του, Ρόμπερτ Δούκας της Νορμανδίας, φρόντιζε για τον γιο του και το μέλλον του.
Ο Γουίλιαμ δεν έπρεπε να είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο, αλλά ο πατέρας του τα κανόνισε έτσι ώστε ο βασιλιάς Ερρίκος και το συμβούλιο του να αναγνωρίσουν τον Γουίλιαμ τη στιγμή που πέθανε ο Ρόμπερτ.
Εν αγνοία του,Ο Ρόμπερτ πήρε μια απόφαση που θα επηρέαζε τον τρόπο με τον οποίο θα εξελισσόταν η ζωή του Γουίλιαμ και η άνοδος του στο θρόνο.

Ο Ρόμπερτ, δούκας της Νορμανδίας, συμμετείχε σε συνεχή εμφύλιο πόλεμο και μάχες μεταξύ του και των θείων του μετά την ανάληψη του θρόνου.
Η σχέση μεταξύ Ρόμπερτ και Εκκλησίας ήταν προβληματική εξαιτίας αυτών των οικογενειακών αντιπαραθέσεων σχετικά με τον νόμιμο κληρονόμο.
Όσο αμφιλεγόμενο ήταν να ονομαστεί ένα παράνομο παιδί ως κληρονόμος του θρόνου, ο Ρόμπερτ Α ‘εμπιστεύτηκε ότι σε περίπτωση μοιραίου γεγονότος, ο βασιλιάς Ερρίκος θα τιμούσε τις επιθυμίες του.
Ενώ ο Ρόμπερτ δεν περίμενε ότι ο Γουίλιαμ θα αναλάμβανε τον θρόνο σε τόσο μικρή ηλικία, ο Ρόμπερτ αρρώστησε απροσδόκητα και πέθανε επιστρέφοντας από την Ιερουσαλήμ, αφήνοντας τον 7χρονο Γουίλιαμ ως τον νέο δούκα της Νορμανδίας.
Ακόμη και με την υποστήριξη του βασιλιά Ερρίκου, σημειώθηκαν πολιτικές αναταραχές και απειλές κατά του νεαρού Δούκα κάνοντας τη σύγκρουση αναπόφευκτη και κάθε προσπάθεια προστασίας του νεαρού Γουίλιαμ σχεδόν αδύνατη.

Υπήρχαν λίγοι άνδρες που παρέμειναν πιστοί στον Ρόμπερτ και τον Γουίλιαμ, αλλά αυτοί που τήρησαν τις υποσχέσεις τους στον Ρόμπερτ έγιναν οι κύριοι προστάτες του.
Οι άνδρες που προστάτευαν τον Γουίλιαμ κατάλαβαν ότι η αφοσίωσή τους θα τους στοίχιζε ​​τη ζωή, ωστόσο συνέχισαν να καθοδηγούν το νεαρό αγόρι στο ταξίδι του στην ενηλικίωση.
Ο Άλαν της Βρετάνης, ένας από τους δασκάλους του, σκοτώθηκε νωρίς ενώ προσπαθούσε να προστατέψει τον Γουίλιαμ και αντικαταστάθηκε από τον κόμη Γκίλμπερτ, ο οποίος επίσης δεν έμεινε για πολύ ζωντανός.
Σύντομα, το πολιτικό χάος, η βία και οι φαινομενικά ατελείωτες προσπάθειες να σκοτώσουν τον Γουίλιαμ δεν θα άφηναν τους προστάτες του άλλη επιλογή από το να κοιμηθούν στον ίδιο θάλαμο με το αγόρι, σε περίπτωση που ήταν απαραίτητο να ξεφύγουν στη μέση της νύχτας. Ορισμένες πηγές αποκαλύπτουν ότι ο Γουίλιαμ συχνά μεταφερόταν από τους κηδεμόνες του στη μέση της νύχτας για να φύγει για λόγους ασφαλείας στα σπίτια των φτωχών.
Το να ζει σε μια κατάσταση συνεχούς φόβου λόγω της προδοσίας και της αναξιοπιστίας των ανθρώπων που κάποτε ήταν τόσο πιστοί στον πατέρα του επηρέασε βαθιά τον Γουίλιαμ.
Μεγαλώνοντας, άρχισε να παίρνει την εξουσία στα χέρια του. Οι απόψεις των ανδρών που ήταν υπεύθυνοι για τη διατήρηση του θρόνου μετά τον θάνατο του Ρόμπερτ δεν έγιναν πλέον σεβαστές και ο Γουίλιαμ άρχισε να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Ένας ακόμη μεγαλύτερος στόχος του ανατέθηκε, αλλά αυτή τη φορά, ήταν έτοιμος να πολεμήσει και να γίνει ο ηγεμόνας που θα ήθελε να είναι ο πατέρας του.
Ο Γουίλιαμ ήθελε σεβασμό, σταθερότητα και πίστη.

Οι εμπειρίες του William ως μικρό παιδί επηρέασαν την προσέγγισή του στα πράγματα όταν ανέλαβε το θρόνο.
Ολόκληρη η ζωή του περνούσε περικυκλωμένη από πολιτική βία, προδοσία, μια αστάθεια που οδήγησε τον Γουίλιαμ, όταν πήρε το 1048 στέμμα του, να θεσπίσει μια βασιλεία βασισμένη στην πραγματική πίστη και την προστασία που τόσο χρειαζόταν όταν ήταν μικρότερος για να επιβιώσει. Ευτυχώς, είχε πάντα τον βασιλιά Ερρίκο Α στο πλευρό του.

Ρίξτε μια ματιά στην εκστρατεία των Νορμανδών στο Age IV για να δείτε σε πραγματικό χρόνο το ταξίδι του William μετά την επίσημη στέψη του ως Δούκας της Νορμανδίας.

Πηγή : https://www.ageofempires.com/news/making_william/

Αφήστε ένα Σχόλιο