Age Of Empires IV – Τί Ξέρουμε ως τώρα

Game play Trailer

 

Σελίδα στο Steam για παρακολούθηση https://store.steampowered.com/app/1466860/Age_of_Empires_IV/
Τί ξέρουμε έως τώρα:

Πολιτισμοί Age Of Empires IV

Επίσημα έχουμε μέχρι τώρα τους παρακάτω πολιτισμούς:

  • Άγγλοι
  • Κινέζοι
  • Μογγόλοι
  • Ινδοί (Σουλτανάτο του Δελχί)

Ανεπίσημα φημολογείται ότι θα υπάρχουν ακόμα οι:

  • Norse
  • France
  • HRE (Holly Roman Empire)
  • Russ

Αναλυτικά οι πληροφορίες για τος πολιτισμούς που έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα από το https://fanpreview.ageofempires.com/ 

English Civilization

Οι Άγγλοι

Η αγγλική δύναμη είναι απαράμιλλη, ενισχύεται από τη δύναμη των τόξων τους, τον αυστηρό έλεγχο που επιβάλουν τα κάστρα και τα αμυντικά τους κτίρια, και μια εξαιρετικά αξιόπιστη οικονομία βασισμένη στην τροφή που τους υποστηρίζει σε όλες τις εποχές.
Οι Άγγλοι κατέχουν πολλά βασικά πλεονεκτήματα, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό πεδίο μάχης για resources και τηε τελική νίκη.

Οι Άγγλοι ειδικεύονται στο δίκτυο των κάστρων τους: Τα town center, τα outpost, οι πύργοι και τα κάστρα σημαίνουν συναγερμό όταν πλησιάζει ένας εχθρός – ωθώντας τις κοντινές μονάδες και τις αμυντικές δομές να αντιδράσουν γρηγορότερα αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα Keeps τους μπορούν να παράγουν όλες τις μονάδες, επιτρέποντας στην Αγγλική άμυνα να αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους!

Κρατώντας τους εχθρούς στον κόλπο

Ο Longbowman είναι μια ειδική αγγλική μονάδα και μια μοναδική παραλλαγή του Archer από άλλους πολιτισμούς. Ο Longbowman έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, άρα ένα πλεονέκτημα σε μάχη εξ αποστάσεως, με πρόσβαση σε σημαντικές αναβαθμίσεις.

Το αγγλικό Man-at-Arms είναι μια ανθεκτική μονάδα πεζικού, διαθέσιμη νωρίτερα από άλλους πολιτισμούς και διαθέτει επιπλέον αναβάθμιση πανοπλίας.

Ο Άγγλος Χωρικός είναι η ταπεινή μονάδα του πολιτισμού και το κλειδί για την έναρξη μιας ισχυρής οικονομίας. Έχουν βασικές ικανότητες μάχης με αρκετά μεγάλο όμως range στα τόξα τους ικανό να αποτρέψει τα πρώτα rush!

Αμυντική βάση

Οι Άγγλοι έχουν πρόσβαση σε μοναδικά landmarks που ενισχύουν τους Άγγλους ως αμυντική δύναμη, δίνοντας σας σταθερότητα καθώς επεκτείνετε τον στρατό σας ώστε να γίνει μια ασταμάτητη δύναμη.

Με το δίκτυο κάστρων και landmarks μπορείτε να διατηρείτε την αυτοκρατορία σας ασφαλή ενώ τη μεγαλώνετε και την επεκτείνετε, θα χρειαστείτε όμως πρόσβαση σε σταθερά resources. Οι Άγγλοι έχουν πρόσβαση σε φθηνότερες φάρμες από νωρίς, κάτι που αργότερα θα δημιουργήσει χρυσό που θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την ολοένα διευρυνόμενη αυτοκρατορία και στρατό σας!

 

Chinese Civilization

Οι Κινέζοι

Ο κινεζικός πολιτισμός είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πολιτισμούς, η δύναμη της πυρίτιδας και το Dynasty System που παρέχει μοναδικά οφέλη και ποικίλες στρατηγικές για να υπερνικήσει τον αντίπαλο. Είναι ισχυροί υπερασπιστές πίσω από τρομερές οχυρώσεις με έντονη εστίαση στην οικονομία.

Ζήστε μέσα στην ιστορία καθώς η κινεζική κουλτούρα, η δύναμη και οι καινοτομίες της δημιουργούν αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρασία, αυξάνοντας την αυτοκρατορία σας καθώς προχωράτε σε πιο δυναμικές δυναστείες.

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι μια σημαντική στρατηγική ανάπτυξης. Το Dynasty System τους προσφέρει πλεονεκτήματα τα οποία όταν ενεργοποιούνται παρέχουν διάφορα bonus όπως bonus μονάδων και πρόσβαση σε μοναδικά κτίρια.

Στρατιωτική Υπεροχή

Η στρατιωτική ικανότητα των Κινέζων έγκειται στην ισχυρή τους δύναμη πυρίτιδας. Έχουν πρόσβαση σε πολλές μοναδικές μονάδες πυροβόλων όπλων, καθιστώντας τους έναν άγριο πολιτισμό για να τους πολεμήσεις.

Μοναδικές μονάδες όπως το Fire Lancer, μια μονάδα ιππικού από τη δυναστεία Yuan, είναι εξοπλισμένη με ένα λόγχη πυρκαγιάς. ενώ το Nest of Bees είναι ένα ισχυρό όπλο πολιορκίας που πυροβολεί με μια τεράστια έκρηξη βελών σε μια περιοχή.

Έχουν επίσης πρόσβαση σε μια μοναδική μονάδα που ονομάζεται Imperial Official, η οποία συλλέγει χρυσό από κοντινά κτίρια.

Οι δυναστείες

Οι δυναστείες είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του κινεζικού πολιτισμού. Με την ικανότητά τους να χτίζουν όλα τα landmarks σε οποιαδήποτε εποχή, δύο από την ίδια εποχή ενεργοποιούν μια Δυναστεία της επιλογής τους για μοναδικά bonus σε κτίρια και μονάδες.

Η δυναστεία των Τανγκ επικεντρώνεται στην εξερεύνηση, δίνοντας bonus ταχύτητας και line of site για τους Προσκόπους. Η δυναστεία του Song επικεντρώνεται στην άνοδο του πληθυσμού, δίνοντας πρόσβαση στο κτίριο του χωριού και στη μονάδα Repeater Crossbow. Η δυναστεία Yuan επικεντρώνεται στην παραγωγή τροφής, δίνοντας πρόσβαση στο κτίριο Granary και στη μονάδα Fire Lancer. Τέλος, η δυναστεία των Μινγκ επικεντρώνεται στο στρατιωτικό πλεονέκτημα, παρέχοντας πρόσβαση στο κτίριο της Παγόδας και στη μονάδα Γρεναδιέρων.

Mongol Civilization

Οι Μογγόλοι

Οι Μογγόλοι είναι ένας ευέλικτος πολιτισμός, που υπερέχει στις hit-and-run  στρατηγικές και είναι ικανός να αναπτύξει γρήγορα στρατό. Οι Μογγόλοι είναι ένας πειθαρχημένος πολιτισμός, μέσω του οποίου έγινε η σύνδεση της Ανατολής με τη Δύση.

Όντας ένας νομαδικός πολιτισμός με την ικανότητα να μετακινούν τις βάσεις τους, σε συνδυασμό με την πρώιμη πρόσβαση σε μονάδες ιππικού και την ταχύτητα που παρέχεται από τα πρώιμα φυλάκια, οι Μογγόλοι κυριαρχούν στο να πλαγιοκοπούν τους εχθρούς και να υποχωρούν γρήγορα προτού οι εχθροί έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν. Λόγω της υψηλής κινητικότητάς τους, ο στρατός τους μπορεί να υπερσκελίσει τους εχθρούς με ευκολία.

Πλαγιοκόπηση και Ανδρεία

Οι Μογγόλοι έχουν πρόσβαση στο στάβλο στην αρχή, έχοντας έτσι τα μέσα για να κατασκευάσουν έναν γρήγορο , ευέλικτο στρατό ικανό να προκαλέσει φόβο στους αντιπάλους τους και να κερδίσουν έτσι πλεονέκτημα μέσω του scouting των αντιπάλων τους.

Οι Μογγόλοι έχουν πρόσβαση σε μια μοναδική μονάδα που ονομάζεται The Khan, ένας έφιππος τοξότης με την ειδική ικανότητα του Signal Arrow, ο οποίος υποστηρίζει και ενισχύει τον στρατό των Μογγόλων. Οι Mangudai, οι καταστροφικοί τοξότες, προσθέτουν φόβο στους αντιπάλους λόγω της εξαιρετικής τακτικής τους.

Λόγω της νομαδικής τους φύσης, οι Μογγόλοι έχουν βοσκότοπους αντί για αγροκτήματα, οι οποίοι παράγουν πρόβατα που αποτελούν την κύρια πηγή τροφής τους.

Επεκτείνοντας την αυτοκρατορίας σας

Οι Μογγόλοι μπορούν να οικοδομήσουν γρήγορα την οικονομία τους με μοναδικά κτίρια, όπως το ορυχείο Ovoo ή το κινητό Ger. Το Ovoo επιτρέπει στους Μογγόλους να παράγουν γρήγορα μονάδες ή να βελτιώνουν την έρευνά τους. Το Ortoo δίνει στους Μογγόλους ένα δίκτυο outposts για γρήγορη ανταπόκριση στις κινήσεις του εχθρού ή για συγκέντρωση του στρατού προς υπεράσπιση της θέσης τους.

Οι Μογγόλοι χρειάζονται πόρους για τον στρατό τους και είναι διατεθειμένοι να προκαλέσουν μάχες για τους πόρους καθώς επιδιώκουν την απόλυτη κυριαρχία στο πεδίο της μάχης. Συνεχώς κινούνται για να επωφεληθούν από τους πόρους που διανέμονται σε ολόκληρο τον χάρτη και κρατώντας τους αντιπάλους τους σε άγνοια για το πού είναι, οι Μογγόλοι είναι ένας καταστροφικός ιδιαίτερα κινητικός πολιτισμός

Delhi Sultanate Civilization

 

Το Σουλτανάτο του Δελχί (Ινδοί)

Ο πολιτισμός του Σουλτανάτου του Δελχί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας. Έχουν μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την άμυνα, με πλεονέκτημα στην τεχνολογική πρόοδο έναντι άλλων πολιτισμών. Προχωρώντας τις εποχές θα έχετε βιώσει την πλούσια ιστορία αυτού του πολιτισμού, έχοντας μια γεύση για τη ζωντνή κουλτούρα του Σουλτανάτου του Δελχί και την ανθεκτική του δύναμη.

Οι στρατηγικές αποφάσεις στις πρώτες εποχές είναι απαραίτητες. Το Σουλτανάτο του Δελχί μπορεί να είναι ένας τρομακτικός αντίπαλος για να συναντήσετε: ο πυρήνας του στρατού τους, ο Πολεμικός Ελέφαντας, έχει εκπληκτική ακατέργαστη δύναμη ικανή για υψηλές ζημιές.

Αναπτυσσόμενη δύναμη

Ενώ προσπαθούσαν να αυξήσουν τη δύναμή τους ανεβαίνοντας τις εποχές, το Σουλτανάτο του Δελχί μπορεί να αξιοποιήσει την άμυνα του μέσω των ικανοτήτων των μονάδων πεζικού για να κατασκευάσει αμυντικές δομές. Μόλις ο στρατός τους αναπτυχθεί πλήρως, η δύναμη του Σουλτανάτου του Δελχί είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά.

Οι μοναδικές μονάδες περιλαμβάνουν τον Scholar, μια μονάδα τύπου monk με μοναδική ικανότητα την επιτάχυνση των αναβαθμίσεων έρευνας και τεχνολογίας. Ο πανίσχυρος War Elephant είναι μια ισχυρή melee μονάδα με υψηλά hit points και damage προς όλους. Ο Tower War Elephant είναι μια καταστροφική μονάδα μάχης με range attact: Ένα War Elephant με δύο τοξότες τοποθετημένους σε έναν πύργο.

Τεχνολογικό θαύμα

Η ειδικότητα του Σουλτανάτου του Δελχί έγκειται στην έρευνα. Όχι μόνο έχουν πρόσβαση σε πολλές επιλογές αναβάθμισης σε όλες τις εποχές, αλλά το μοναδικό τους Scholar Research System – με την πολύτιμη μονάδα Scholar – παρέχει ένα πλεονέκτημα στην έρευνα που δεν έχει κανένας άλλος πολιτισμός.

Το Σουλτανάτο του Δελχί επιδιώκει αναβαθμίσεις τεχνολογίας χωρίς κόστος, επιτρέποντάς τους να ερευνήσουν πολλές αναβαθμίσεις για τον αναπτυσσόμενο πολιτισμό τους μέσω των Scholar. Το Σουλτανάτο του Δελχί έχει πρόσβαση στο Τζαμί στην αρχή, το οποίο παράγει Scholar και βοηθά στην επιτάχυνση της έρευνας και καθιστώντας τους ένα ακμάζον κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο