Κανονισμοί για το A4G League Season 18

Το A4G League Season 18 ξεκινάει σε λίγες μέρες και παρακάτω μπορείτε να δείτε τους κανονισμούς:

Διάρκεια

H Season κρατάει 1 μήνα και ο πρωταθλητής θα έχει ειδικό tag στο discord και στο site.

Βαθμολογία

Χρησιμοποιείται το σύστημα ELO.

Αναμετρήσεις

Ο επιτιθέμενος κάνει πρόκληση (challenge) στον αμυνόμενο μέσω του κουμπιού challenge. Βάζει μία ενδεικτική ημερομηνία όπου είναι διαθέσιμος για παιχνίδι και γράφει 2 χάρτες που προτείνει να παιχτούν στην αναμέτρηση.

Ο αμυνόμενος απαντάει στη πρόκληση διαλέγοντας τον χάρτη που θα αναμετρηθούν και δηλώνει 3 civ bans για τον αντίπαλο. Με την σειρά του ο επιτιθέμενος δηλώνει και αυτός 3 civ bans και ορίζουν πότε θα παίξουν.

Στο lobby, οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν πολιτισμό ο οποίος όμως δεν φαίνεται (hidden civs).

Οι παίκτες μπορούν να διαλέξουν όποιον χάρτη θέλουν (αρκεί να είναι στη λίστα με τους χάρτες του DE).

Προκλήσεις (challenges)

Ένας παίκτης μπορεί να προκαλέσει κάποιον άλλον όσες φορές θέλει αρκεί να έχει ενεργή μία πρόκληση κάθε φορά με τον ίδιο παίκτη. Αν ο αντίπαλος δεν απαντήσει μέσα σε 10 μέρες, τότε δίνεται AW. Για την πρόκληση, βάζουμε ως ημερομηνία 10 μέρες από την ημέρα της πρόκλησης για να μπορεί να δίνεται τα AW όταν λήγει το challenge.

Το τελευταίο challenge μπορεί να γίνει μέχρι και τις 29/06 έτσι ώστε την τελευταία μέρα του μήνα να παικτούν τα εναπομείναντα παιχνίδια. Όποιο challenge δεν παικτεί μέχρι τα μεσάνυχτα της τελευταίας μέρας θα δίνεται AW.

Δήλωση αποτελέσματος.

Οποιοσδήποτε από τους 2 παίκτες μπορεί να δηλώσει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Στο report score μπορεί να επισυνάψει ένα screenshot από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ή link από το aoe2.net.

Αν κάποιος παίκτης δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα που δηλώθηκε, τότε μπορεί να κάνει dispute το αποτέλεσμα και η αναμέτρηση θα διερευνηθεί από τους admins.

Άνοδος και υποβιβασμός

Ο πρώτος και ο δεύτερος της κάθε κατηγορίας ανεβαίνουν στην αμέσως από πάνω κατηγορία και ο τελευταίος και ο προτελευταίος υποβιβάζονται στην αμέσως από κάτω κατηγορία.

Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης αποχωρήσει από το League, τότε πέφτει κανονικά ο τελευταίος και ο προτελευταίος παίκτης που συνεχίζει στην επόμενη season. Την θέση του την παίρνει ο 3ος της προηγούμενης κατηγορίας.

Νέοι παίκτες

Από την Season 18, όλοι οι νέοι παίκτες μπαίνουν στη 3η κατηγορία.

Βαθμοί στο Global Standings

Πρωταθλητής: 12 βαθμοί
2ος 1ης κατηγορίας: 10 βαθμοί
3ος 1ης κατηγορίας: 7 βαθμοί
1ος 2ης κατηγορίας: 5 βαθμοί
2ος 2ης κατηγορίας: 4 βαθμοί
3ος 2ης κατηγορίας: 3 βαθμοί
1ος 3ης κατηγορίας: 2 βαθμοί
2ος 3ης κατηγορίας: 1 Βαθμός

Ειδικοί κανονισμοί

Τα παιχνίδια παίζονται στο Age of Empires 2 Definitive Edition.

Σε περίπτωση bugged map, μπορεί να γίνει επανάληψη αν ζητηθεί μέσα στα πρώτα 3 λεπτά.

Pop: 200
Victory: Conquest
Speed: Normal
Map Size: Tiny
Difficulty: Standard

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο League είναι η εγκατάσταση του Discord στον υπολογιστή ή το κινητό έτσι ώστε να μπορούν οι παίκτες να κανονίζουν τα παιχνίδια τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο