Πώς να χρησιμοποιήσετε το Discord: Ένας οδηγός για αρχάριους (2024)

Αναζητάτε ένα νέο μέρος για να μιλήσετε με άλλα μέλη της κοινότητας, να βρείτε παιχνίδια ή να δείτε παιχνίδια live;
Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Discord Server του age4greeks για κείμενο, streaming, συνομιλία μέσω ήχου, βίντεο και πολλά άλλα.

Smartphone που εμφανίζει το λογότυπο της εφαρμογής Discord που στηρίζεται στο πληκτρολόγιο

 

Η πλατφόρμα επικοινωνίας
Το Discord έχει μεγαλώσει και αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα εννέα χρόνια από την κυκλοφορία του, εξελισσόμενο από ένα ταπεινό λογισμικό συνομιλίας σε μια δωρεάν μέγα-εφαρμογή του social internet. Στους χρήστες αρέσει να στέλνουν μηνύματα, φωνητικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις με φίλους ή αγνώστους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι σαν το Zoom, αλλά πιο ευέλικτο και διασκεδαστικό .

Το Discord προορίζεται κυρίως για παιχνίδια και για ποιο εξειδικευμένες ομάδες .
Δεδομένου ότι κατασκευάστηκε αρχικά για παίκτες , θα βρείτε ακόμα πολλές κοινότητες αφιερωμένες στο gaming στην πλατφόρμα.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Discord επέκτεινε την εμβέλειά του σε μια προσπάθεια να προσελκύσει χρήστες και με άλλα ενδιαφέροντα και όχι μόνο παίκτες και η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί σε έναν χώρο όπου οι συνομιλίες επεκτείνονται πολύ έξω από την περιοχή του gaming, στη μουσική, τον πολιτισμό, την πολιτική, την τέχνη, τα οικονομικά και την περίεργη τεχνητή νοημοσύνη ..

Αλλά αυτή είναι μια κίνηση που η εταιρεία τελικά δεν τη στήριξε και έκανε έκτοτε πίσω , επικαλούμενη το γεγονός ότι περισσότερο από το 90%  των χρηστών του Discord εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για παιχνίδια.
Ωστόσο, το Discord είναι μια εμπειρία πολυμέσων, την οποία μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κάνετε streaming βίντεο, να παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια από απόσταση με φίλους, να ακούτε μουσική μαζί και γενικά να κάνετε παρέα.
Η πλατφόρμα είναι δωρεάν, αν και μπορείτε να πληρώσετε για ορισμένες επιπλέον δυνατότητες.
Είναι επίσης λίγο περίπλοκο. Το Discord είναι μια εκτεταμένη, πολυεπίπεδη πλατφόρμα, με πληθώρα επιλογών και ρυθμίσεων.
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

Μπορείτε να μπείτε στο Discord από το τηλέφωνό ή τον υπολογιστή σας. Υπάρχουν εφαρμογές για κινητά για Android και iOS . Σε έναν υπολογιστή, μπορείτε να το εκτελέσετε στο πρόγραμμα περιήγησης (Chrome, Edge, Firefox, Opera κλπ) σας, εάν θέλετε να το διατηρήσετε απλό ή να κάνετε λήψη ενός προγράμματος για επιτραπέζιους υπολογιστές για να χρησιμοποιήσετε τις πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως επικαλύψεις παιχνιδιών. Υπάρχουν δωρεάν λήψεις για Windows, macOS και Linux. Μπορείτε να προσθέσετε το Discord στις κονσόλες Xbox και PlayStation και να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία του Discord απευθείας σε αυτές τις πλατφόρμες.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε μετά το άνοιγμα του λογισμικού είναι να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη. Το Discord συνήθιζε να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε όνομα και στη συνέχεια επισυνάπτεται μια τυχαία σειρά ψηφίων για να το κάνετε μοναδικό. Αλλά τον Μάιο του 2023, το Discord το άλλαξε , απαιτώντας από τους χρήστες να επιλέξουν μοναδικά ονόματα χρήστη. Μπορείτε ακόμα να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομά σας σε ό,τι θέλετε και θα μπορείτε να αλλάξετε τις φωτογραφίες του avatar και της κεφαλίδας σας όπως θέλετε. Θα πρέπει να συνδέσετε το όνομα χρήστη σας με ένα email και έναν κωδικό πρόσβασης για να το διατηρήσετε δικό σας. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων .)

Στη συνέχεια, το Discord θα σας ζητήσει να ξεκινήσετε ή να εγγραφείτε σε έναν server. Οι Servers είναι τα κύρια φόρουμ στο Discord και πιθανότατα αυτό για το οποίο ήρθατε στην πλατφόρμα. Σκεφτείτε τις ως μικροκοινότητες, η καθεμία με διαφορετικούς χρήστες, κανόνες και αστεία. Ορισμένα είναι δημόσια, ενώ άλλα είναι ιδιωτικά και απαιτούν πρόσκληση για συμμετοχή. Υπάρχουν διακομιστές για τα αγαπημένα σας παιχνίδια, συγκροτήματα ή είδη μουσικής, πολιτική ιδεολογία ή απλώς κόμβοι για κοινή χρήση κάποιων τυχαίων μιμιδίων. Ό,τι κι αν ασχολείστε, πιθανότατα υπάρχει ένας διακομιστής Discord για αυτό. Μπορείτε να μπείτε στο server του age4greeks.gr από εδώ!

Θα μάθουμε πώς να διαχειρίζεστε τους διακομιστές σας σε ένα λεπτό, αλλά πιθανότατα θα έχετε κάποιες πιο πιεστικές ερωτήσεις όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά.

Τι συμβαίνει εδώ;

Για τους μη μυημένους, το Discord μπορεί να φαίνεται λίγο χαοτικό. Δεν είναι ακριβώς έτσι!.

Υπάρχουν τέσσερις κύριες ενότητες στο Discord. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας, θα δείτε τους διακομιστές στους οποίους ανήκετε. Κάθε ομάδα έχει το δικό της εικονίδιο. Εάν χρησιμοποιείτε κινητό και δεν βλέπετε τη λίστα των διακομιστών σας, πατήστε το μενού στην επάνω αριστερή γωνία.

Όταν πατάτε το όνομα ενός server, θα δείτε μια λίστα καναλιών στον πίνακα που εμφανίζεται στα δεξιά της λίστας διακομιστών. Αυτά είναι όλα τα δωμάτια συνομιλίας στον διακομιστή και κάθε δωμάτιο αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα. Παρόμοια κανάλια είναι συνήθως ένθετα σε μια ευρύτερη κατηγορία . Εάν δεν σας ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την κατηγορία και να μην δείτε τα κανάλια μέσα. Επιλέξτε ένα κανάλι και το παράθυρο συνομιλίας θα ανοίξει ακριβώς στη μέση του Discord. Εκεί, θα δείτε τη συνομιλία στο επιλεγμένο κανάλι να παίζεται σε πραγματικό χρόνο.

Στα δεξιά του κύριου πίνακα συνομιλίας υπάρχει μια λίστα με όλους τους χρήστες σε αυτόν τον διακομιστή. Μπορείτε να δείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι και ποια είναι η κατάσταση δραστηριότητάς τους (π.χ. παίζοντας ένα παιχνίδι ή ακούτε Spotify). Εάν χρησιμοποιείτε κινητό, σύρετε από τη μία πλευρά στην άλλη για εναλλαγή μεταξύ όλων των πλαισίων. Εάν δεν εμφανίζεται από προεπιλογή, υπάρχει ένα κουμπί για την εμφάνιση της λίστας μελών στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής, κοντά στη γραμμή αναζήτησης.

Το μπλε λογότυπο Discord επάνω αριστερά με την ένδειξη “Home”. Κάντε κλικ ή πατήστε σε αυτό για να δείτε τη λίστα των φίλων σας και τυχόν DM (απευθείας προσωπικά μηνύματα)που έχετε λάβει.

Ήρθα εδώ για να μιλήσω (και όχι μόνο!)

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι επικοινωνίας στο Discord: κείμενο και φωνή.

Τα κανάλια κειμένου έχουν ένα σύμβολο hashtag (#) μπροστά τους. Αυτά είναι τα κανάλια στα οποία πηγαίνετε για πληκτρολόγηση. Όταν το όνομα ενός καναλιού είναι με έντονη γραμματοσειρά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μη αναγνωσμένα μηνύματα στη συνομιλία.

Εάν έχετε μείνε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και δεν έχετε ξαναμπεί σε πίνακα μηνυμάτων, σημειώστε ότι τα πιο πρόσφατα μηνύματα βρίσκονται στο κάτω μέρος. Ορισμένα θα έχουν τα μηνύματα άλλων ατόμων ακριβώς από πάνω τους με μικρότερη γραμματοσειρά. Όταν το βλέπετε αυτό, σημαίνει ότι το πιο πρόσφατο μήνυμα είναι μια απάντηση στο παλαιότερο. Εάν θέλετε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο ή να αντιδράσετε με ένα emoji, επιλέξτε το μήνυμα και αναζητήστε τα κουμπιά στα δεξιά του κειμένου. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα νήμα, το οποίο ενσωματώνει περισσότερα σχόλια κάτω από αυτό που έχετε επιλέξει. Είναι ένας τρόπος να εμβαθύνεις σε ένα θέμα χωρίς να γεμίζεις την υπόλοιπη ροή του καναλιού.

Τα κανάλια φωνής είναι συνήθως προς τα κάτω προς το κάτω μέρος του πλαισίου καναλιών (αν δεν τα βλέπετε, συνεχίστε να κάνετε κύλιση). Σημειώνονται με ένα μικρό εικονίδιο ηχείου. Προσοχή! Εάν κάνετε κλικ ή αγγίξετε ένα από αυτά τα κανάλια φωνής, θα συνδεθείτε αμέσως στη φωνητική συνομιλία.  (Συμβουλή: Κάτω από το όνομα του προφίλ σας, υπάρχει ένα κουμπί μικροφώνου. Πατήστε το για να κάνετε σίγαση. Θα παραμείνει σε σίγαση ακόμα και όταν συμμετέχετε σε νέες συνεδρίες μέχρι να νιώσετε ότι θέλετε να πάρετε μέρος ενεργά στη συζήτηση.)

Στην επιφάνεια εργασίας του discord, υπάρχει μια ένδειξη κάτω στην κάτω αριστερή γωνία—ακριβώς πάνω από το όνομα χρήστη—που λέει Voice Connected. Σημαίνει ότι είστε συνδεδεμένος σε κανάλι ήχου. Στο κινητό, θα υπάρχει μια επίμονη πράσινη ζώνη στο επάνω μέρος της οθόνης σας που θα σας ενημερώνει ότι ο ήχος σας είναι συνδεδεμένος. Για να αποσυνδεθείτε από το κανάλι, πατήστε Voice Connected και πατήστε το κουμπί τερματισμού κλήσης.

Εάν το επιτρέπει ο διακομιστής, μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή της κάμερας σας για streaming παιχνιδιού ή συνομιλία μέσω βίντεο. Οι ενεργές οθόνες βίντεο θα εμφανιστούν στον κύριο πίνακα.

Πώς μπορώ να συνδεθώ σε όλα μου τα πράγματα;

Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Discord με μια σειρά από άλλες πλατφόρμες—κονσόλες παιχνιδιών όπως το Xbox και το PlayStation, υπηρεσίες πληρωμών όπως το PayPal και πλατφόρμες βίντεο όπως το TikTok και το YouTube. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να αναπηδήσετε ανάμεσα σε κονσόλες ή να συνομιλήσετε με άτομα ενώ παίζετε παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις χρήστη και μετά στις Συνδέσεις . Κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε να προσθέσετε και το Discord θα σας καθοδηγήσει στη σύνδεση των λογαριασμών.

Θέλω οι άνθρωποι να με παρακολουθούν να παίζω Age

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μοιραστείτε το παιχνίδι σας ή να κάνετε ροή άλλων βίντεο . Αρχικά, μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας σε ένα κανάλι Voice. (Θα χρειαστεί να έχετε άδεια από τους διαχειριστές του διακομιστή για να μοιραστείτε βίντεο.) Στο κάτω αριστερό πλαίσιο, επιλέξτε Κοινή χρήση της οθόνης σας. Κάντε κλικ στο παράθυρο που θέλετε να μοιραστείτε και θα σας μεταφέρει σε ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να επιλέξετε τις προτιμήσεις σας για ροή (όπως η προτεραιότητα της ομαλότερης ροής έναντι της ποιότητας.) Στη συνέχεια, επιλέξτε Μετάβαση σε ζωντανή μετάδοση και θα πρέπει να ορίσετε. Μπορείτε να κάνετε streaming gameplay απευθείας .

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τη ροή του παιχνιδιού σας απευθείας από το Xbox εάν έχετε συνδέσει την εφαρμογή . Απλώς πατήστε το κύριο κουμπί Xbox, μεταβείτε στο Parties and Chat και, στη συνέχεια, επιλέξτε Discord. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία του Discord και να μεταδώσετε τα παιχνίδια σας σε ροή.

Πώς μπορώ να αποφύγω να ντροπιάσω τον εαυτό μου;

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας . Το Discord εμφανίζει πολλά δεδομένα για εσάς από προεπιλογή. Εάν θέλετε να περιορίσετε το τι μπορούν να μάθουν όλοι για εσάς, ρίξτε μια ματιά στο τι αποκαλύπτεται από τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Πατήστε ή κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο με το γρανάζι με το όνομα χρήστη σας (Ρυθμίσεις χρήστη). Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις χρήστη και, στη συνέχεια, απόρρητο και ασφάλεια. Εκεί, μπορείτε να πείτε στο Discord να φιλτράρει τα μηνύματα και τους διακομιστές NSFW, να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει σε αγνώστους να σας στέλνουν μηνύματα και να ελέγξει τους τύπους δεδομένων δραστηριότητας που στέλνετε πίσω στο Discord.

Το Discord θα εμφανίζει επίσης μέρος της δραστηριότητάς σας από προεπιλογή. Εάν, για παράδειγμα, παίζετε ένα παιχνίδι, το Discord εμφανίζει αυτόματα αυτό που παίζετε σε όλους όσοι μπορούν να δουν την κατάστασή σας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι φίλοι σας και οποιοσδήποτε άλλος σε έναν δημόσιο διακομιστή. Για να ελέγξετε αυτήν την ορατότητα, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας. Θα μπορείτε να επιλέξετε μια κατάσταση εκεί—Online, Idle (Ανενεργός), Do Not Disturb (Μην ενοχλείτε)  ή Invisible (Αόρατος). Εάν θέλετε να εμφανίζεστε εκτός σύνδεσης και να αποκρύψετε τη δραστηριότητά σας, επιλέξτε Αόρατος. Ως επιπλέον προφύλαξη, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις χρήστη και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις δραστηριότητας. Καταργήστε την επιλογή “Εμφάνιση τρέχουσας δραστηριότητας ως μήνυμα κατάστασης”. Αυτό θα κρατήσει τη δραστηριότητά σας εκτός της κατάστασής σας, ακόμη κι αν την έχετε ορίσει στο Online.

Επίσης, στην καρτέλα Συνδέσεις στις Ρυθμίσεις χρήστη, θα βρείτε επιλογές για τον περιορισμό των πληροφοριών σχετικά με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας που εμφανίζονται. Για παράδειγμα, εάν έχετε συνδεδεμένο λογαριασμό PlayStation ή Xbox, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εάν το όνομα χρήστη και η κατάστασή σας σε αυτές τις πλατφόρμες εμφανίζονται στο Discord.

Γνωρίστε την κοινότητα σας. Ορισμένοι servers μπορεί να σας ζητήσουν να διαβάσετε τους κανόνες πριν ξεκινήσετε τη δημοσίευση. Κάνε αυτό! Κάθε ομάδα έχει διαφορετικές πολιτικές. Εάν ξεκινάτε τον δικό σας διακομιστή, μπορείτε να δημιουργήσετε όποιους κανόνες θέλετε. Αλλά αν γίνετε μέλος μιας υπάρχουσας ομάδας, θα θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι.

Θα λάβω ένα σωρό ανεπιθύμητα μηνύματα εδώ;

Όπως σχεδόν οπουδήποτε στο διαδίκτυο, το Discord έχει το μερίδιό του σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Μερικές φορές οι λογαριασμοί δημοσιεύουν ψεύτικους συνδέσμους σε κανάλια ή εμφανίζονται στα DM σας για να προσπαθήσουν να σας δελεάσουν να κατεβάσετε κάτι ή κάντε κλικ σε έναν σύνδεσμο που σας χτυπά με κακόβουλο λογισμικό . Οι βασικές πρακτικές διαδικτυακής ασφάλειας θα πρέπει να εφαρμόζονται και εδώ. Μην ανοίγετε τίποτα αν δεν γνωρίζετε το άτομο που σας το στέλνει.

Είναι τελικά όλα δωρεάν στο discord;

Η βασική εμπειρία Discord είναι δωρεάν, αλλά αν θέλετε περισσότερο χώρο για δημιουργική έκφραση, υπάρχει ένα επίπεδο συνδρομής επί πληρωμή που ονομάζεται Nitro. Το Nitro σάς επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία με μεγαλύτερα μεγέθη, να δημιουργήσετε πολλά προφίλ και να διακοσμήσετε το προφίλ σας με banner και κινούμενες φωτογραφίες προφίλ. Το Nitro σάς δίνει επίσης πρόσβαση σε προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα — μια διασταύρωση μεταξύ ενός gif και ενός emoji που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκφράσετε συγκεκριμένα συναισθήματα ή να αντιδράσετε σε κάτι εξωφρενικό στις συνομιλίες κειμένου.

Εάν αισθάνεστε γενναιόδωροι, μπορείτε επίσης να πληρώσετε για να « ενισχύσετε » έναν διακομιστή, ο οποίος προσφέρει στην κοινότητα ορισμένα πλεονεκτήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα emoji, υψηλότερη ποιότητα ροής ήχου και βίντεο και δυνατότητα αποστολής μεγαλύτερων αρχείων. Όσο περισσότεροι χρήστες ενισχύουν, τόσο περισσότερα premium ξεκλειδώνουν για ολόκληρη την κοινότητα.

Λίγα λόγια για το server του age4greeks!

Μέσα από το discord είναι πολύ εύκολο να βρούμε τους παίκτες ανάλογα με το παιχνίδι του franchise που προτιμάτε.
Υπάρχουν κανάλια κειμένου αλλά και ήχου ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι αλλά και κανάλια γενικού ενδιαφέροντος για όλους τους χρήστες του server.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μπαίνετε στα κανάλια ήχου ακόμα και αν δεν θέλετε να μιλήσετε ή δεν έχετε μικρόφωνο. Μέσα στα κανάλια ήχου θα μπορείτε να δείτε ή να κάνετε live streaming και να ακούσετε συμβουλές και στρατηγικές από άλλους παίκτες πράγμα που θα βελτιώσει το gameplay σας.
Θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να βρείτε παιχνίδια για να παίξετε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά αλλά ακόμα και αν δεν είναι εκείνη τη στιγμή κάποιος στο κανάλι ήχου να κάνετε ένα live και σιγά σιγά να μαζευτούν και άλλα μέλη της κοινότητας.
Στόχος είναι να στηρίξουμε και να διαδώσουμε όλα τα παιχνίδια του franchise και το in discord game streaming είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό και να γνωρίσουν όλοι όλα τα παιχνίδια της σειράς!
Στο server μας έχουμε τη δυνατότητα εκτός από τα ήδη κανάλια ήχου να δημιουργήσει ο κάθε χρήστης το δικό του κανάλι με τις δικές του ρυθμίσεις αν θέλει πχ να μην μπουν άλλοι στο κανάλι του κλπ
Φυσικά σε περιπτώσεις όπου έχουμε μή αποδεκτές συμπεριφορές όπως αυτές ρητά αναφέρονται στους κανόνες ενημερώνετε τος admin και mod του server για τις απαραίτητες κινήσεις.
Στα κανάλια κειμένου μπορείτε να βρείτε ερωτήσεις και λύσεις σε αυτές πάνω σε διάφορα προβλήματα ή στρατηγικές.
Μπορείτε να βλέπετε live ποια μέλη της κοινότητας κάνουν streaming σε twitch κλπ και να μαθαίνετε τα νέα από όλα τα παιχνίδια της σειράς!
Ακολουθούν τα βασικά link για το server μας
Discord
Age1: Voice Channel
Age2 Voice Channel
Age3 Voice Channel
Age4 Voice Channel
AoM Voice Channel
AoE:Mobile Voice Channel

Δείτε και ένα video με βασικές λειτουργίες της κοινότητας και βασικό χειρισμό του discord

Σας περιμένουμε στην κοινότητα!

Βασισμένο πάνω στο https://www.wired.com/story/how-to-use-discord/

Αφήστε ένα Σχόλιο