Τι έγινε στο πρώτο πανελλήνιο LAN τουρνουά Age of Empires IV στο Gameathlon Summer 2024

Το πρώτο πανελληνίο τουρνουά Age of Empires IV έγινε την προηγούμενη Παρασκευή 28/06 στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο. Ήταν ένα από τα πολλά τουρνουά που διοργανώθηκαν στο Gameathlon Summer 2024 αλλά ξεχώρισε καθώς ήταν η αφορμή να συναντηθεί η κοινότητα του Age4Greeks και να περάσει καλά!

Η αρένα του τουρνουά

 

Ο Filip14 παίζει τους αγαπημένους του Βυζαντινούς

Αφού συγκεντρωθήκαμε κατά τις 5:15, εισήλθαμε στο χώρο του Gameathlon και καθήσαμε στους υπολογιστές για να ξεκινήσουμε το τουρνουά. Το πρώτο στάδιο του τούρνουα έγινε σε μορφή Swiss όπου οι 2 πρώτοι σε ρεκόρ νικών θα έπαιρναν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γινόταν στην σκηνή του Gameathlon. Μετά από αρκετές δυνατές μάχες, οι 2 μονομάχοι άρχισαν να ανεβαίνουν στην σκήνη του Gameathlon για να τα δώσουν όλα στον μεγάλο τελικό (Sotiris ρεκόρ 3-0, Fearless ρεκόρ 2-1).

O μεγάλος τελικός στη σκηνή του Gameathlon

Υπό τον σχολιασμό του Η1tdown και Logan άρχισε το πρώτο παιχνίδι του τελικού στον χάρτη Dry Arabia, με τον Sotiris να επιλέγει τους Άγγλους και τον Fearless τους Μογγόλους! Μετά από ένα ωραίο παιχνίδι με πολλές μάχες, αναδείχθηκε νικητής ο Sotiris. Στο δεύτερο παιχνίδι, στον χάρτη Prairie, ο Fearless πήρε τους Άγγλους και ο Sotiris του Holy Roman Empire, και μετά από ανελέητο villager war, κέρδισε πάλι ο Sotiris και έτσι με σκορ 2-0 ανακυρήχθηκε νικητής του πανελλήνιου τουρνούα Age of Empires IV.

Μπορείτε να δείτε σε επανάληψη τον μεγάλο τελικό παρακάτω:

 

Οι σχολιαστές του τελικού
Ο νικητής Sotiris με το έπαθλο (οθόνη Samsung G5 Odyssey)
Ο φιναλίστ Fearless

Φυσικά όταν συναντιούνται τα μέλη του Age4greeks, πάντα ακολουθεί μεγάλο φαγοπότι! Έτσι λοιπόν όσοι μπόρεσαν συναντήθηκαν στη ταβέρνα Κυρ Αρίστος, όπου τα πηρούνια πήραν φωτιά και το αλκοόλ έρεε άφθονο!

Ελπίζουμε ότι στο επόμενο Gameathlon που θα γίνει το Νοέμβριο θα μπορέσουμε να έχουμε τουρνουά για το 2, το 4 και για το Mythology Retold!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ήρθαν στο Gameathlon και γνωριστήκαμε από κοντά καθώς επίσης τον H1tdown, Logan και Giotisman για την άψογη δουλειά που έκαναν για να γίνει πραγματικότητα το πρώτο πανελλήνιο τουρνουά Age of Empires IV.

Αυτά είναι μόνο η αρχή, τα καλύτερα έρχονται!

Δείτε και το βίντεο αφιέρωμα παρακάτω!

Αφήστε ένα Σχόλιο